ŠARMOM OSVAJAJU SVET BELOG SPORTA: Prvi teniski klub u Žitištu, varošici nadomak Zrenjanina, odlučno vodi 11 dama

B. Grujić

28. 10. 2020. u 11:46

MOGLE bi biti i manekenke, ali odlučile su se da preuzmu teži posao.

ШАРМОМ ОСВАЈАЈУ СВЕТ БЕЛОГ СПОРТА: Први тениски клуб у Житишту, варошици надомак Зрењанина, одлучно води 11 дама

Foto privatna arhiva

Šarmantne Žitištanke rukovode prvim teniskim klubom koji je u istoriji njihove varošice nadomak Zrenjanina ikada osnovan. Njih 11 ne samo da su vešte u igranju belog sporta, već imaju ideje, planove i ogromnu želju da njihov klub ne bude poznat samo po lepoti "šefica", već i po rezultatima.

Foto privatna arhiva

Predsednica kluba Aleksandra Dutina, potpredsednica Žana Govedarica, direktorka i menadžerka Katarina Stanojević i direktorka marketinga Goga Eskić, predvode Upravni odbor u kojem su još i Željka Pavlović, Svetlana Jarić, Milica Zlatić, Dragana Meng, Maja Grujić, Miljana Nikoli i Anja Mijatović.

- Tajna je u našoj ogromnoj energiji da razradimo lepu ideju i pre svega što veći broj devojčica i dečaka privučemo da treniraju i igraju tenis - kaže Aleksandra Dutina, prva, od 11 jednako bitnih dama, koje imaju zajednički zadatak da doprinesu boljitku svog kluba, ali i tenisa, koji je u razvoju na ovim prostorima.

POKLON POČETNICIMA

ŠEFICE teniskog kluba iz Žitišta smatraju da svako ko igra prvi meč u životu, ima gratis obuku i nekoliko besplatnih partija. Ta odluka se sada striktno poštuje.

Zanimljivo je i to, što ako dolazite da igrate tenis u Žitište, ne morate imati svoju opremu, profesionalni reket, loptice i sve ostalo. Oprema se može zadužiti, pa onda sledi uživanje u čarima belog sporta.

Žitište je poznata žitnica Srbije, a mlade šefice veruju da će njihova varoš biti prepoznatljiva i po svom teniskom klubu. Teren na šljaci je izuzetno dobro pripremljen i za igru u večernjim satima, jer ima posebne reflektore.

- Lepo je videti na šljaci devojčice iz Ravnog Topolovca, Totka, Srpskog Itebeja, kako sa ogromnom željom i ambicijom prebacuju lopticu preko mreže - dodaje potpredsednica Žana Govedarica.

ŠEFICE Aleksandra, Žana, Milica i Katarina, Foto privatna arhiva

 

Žana priča da razmišljaju da ćerke članica Upravnog odbora, naprave malo rukovodstvo kluba. Katarina Stanojević koja je preuzela posao glavnog menadžera i samim tim veliku odgovornost otkriva da je uskoro u planu da se organizuje turnir za starije dame, ali i za mališane i početnike. Nagrada za najmlađe bili bi kolači iz poslastičarnice koja se nalazi u sklopu teniskog kompleksa.

- Nedavno smo uspešno organizovale prvi open za muškarce, njih dvadesetak je oduševljeno prihvatilo ideju i nadmetali su se za pehare i trofeje, koje smo pripremile, a jedan od uslova je bio da ne učestvuju muževi i članovi naših porodica - uz osmeh dodaje glavni menadžer Katarina Stanojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)