ZA konstrukciju mašine, jedinstvene na svetu, koja proizvodi kore za pitu i gibanicu "brže, bolje, kvalitetnije" i mnogo, mnogo isplativije nego bila koja druga na planeti, Novosađanin Zoran Kopanja (59), mašinski inženjer, nagrađen je zlatnim odličjima Saveza pronalazača Srbije i Svetske organizacije za intelektualnu svojinu.

Komentari (2)

aleksa

14.10.2020. 09:29

ja sam zanatlija ,proizvodnja kora od 1984.god. .ta masina postoji i pre 2006.godine.nista novo on je mozda uradio prpravke i prijavio patent a kvalitet kora nikakav.tzv masinske kore .zilave i nikad ne mogu da budu kao rucno pravljene.na pakovanju pise da su i za baklave ali nije tacno .za baklave se koriste tzv Tanke kore koe nisu pecene nego susene a ova masina ih nikada ne moze napraviti.one se suse na platnu i baklave i pite budu ukusnije .to znaju one starije generacije i ima ih samo u par radionica u Beogradu.ne pravite senzaciju nego proverite kvalitet kora koje proizvodi.koje testo je bolje rucno meseno ili masinsko.zasto se pizza pravi samo rucno.

Niko

14.10.2020. 11:58

Tacno o tome je i rec, radilo je 7 radnika a sada jedan, znaci jedna porodica ce imati za hleb a njih 6 nece... Nema sta svaka cast... Bolje da si izmislii masinu kojoj treba 10 radnika... Znaci 10 porodica... Ali sta zna inzinjer... Gleda da firma zaradi sto vise sa sto manje ljudi