U ČAST JOVANA ĐORĐEVIĆA: Večeras u Senti počinje pozorišni festival

R.Šegrt

13. 10. 2020. u 18:19

OSMI festival „Pozorišni dani Jovana Đorđevića“ u Senti, počinju večeras i trajaće do 17. oktobra. U zvaničnoj selekciji ovogodišnjeg festivala, pod sloganom „Život ide dalje“ je pet predstava, koje će izvesti pozorišta iz Uba, Aleksinca, Smederevske Palanke, Bečeja i Prijepolja.

У ЧАСТ ЈОВАНА ЂОРЂЕВИЋА: Вечерас у Сенти почиње позоришни фестивал

Foto: Arhiv "Novosti"

Festival će otvoriti pozorišni reditelj Andraš Urban, Senćanin po rođenju. Zbog epidemioloških mera, broj gledalaca u sali u Domu kulture je ograničen. Iz istih razloga ne prodaju se ni kompleti karata, već samo pojedinačne, po ceni od 100 dinara.

Prve večeri publika će videti komad Nebojše Pajkića i Slobodana Šijana „Davitelj protiv davitelja”, u režiji Duška Aškovića i izvođenju pozorište „Raša Plaović” iz Uba. Sutra Gradsko pozorište „Teatar 21” iz Aleksinca izvodi predstavu Dušana Kovačevića „Zvezdana prašina”, u režiji Branislava Nedića, a u četvrtak se Dramski studio mladih iz Bečeja predstavlja predstavom Slavomira Mrožeka „Policajci”, u režiji Igora Pavlovića. U petak nastupa pozorište iz Smederevske Palanke, komadom Džoa Ortona „Šta je sobar video”, u režiji Pavla Jozića, a završnog dana, u subotu, Amatersko pozorište Doma kulture iz Prijepolja izvodi tekst Vladimira Đurđevića „Ne igraj na Engleze” u režiji Admira Šehovića.

Festival u Senti priređuje se u znak sećanja na Jovana Đorđevića ( Senta,1826. - Beograd,1900.), prvog direktora Narodnog pozorišta u Beogradu, autora teksta srpske himne „Bože pravde”, koji je zaslužan i za osnivanje SNP-a u Novom Sadu. Organizator festivala je Srspki kulturni centar “Stevan Sremac”- Senta, Kamerna scena “Miroslav Antić”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!