OTKRILI ČARI PRIRODE: Prvi planinarski kamp za decu u selu Strelac kod Babušnice

J. S.

13. 10. 2020. u 17:50

Proteklog vikenda u Lužnici uspešno je održan kamp za decu i roditelje u prirodi u organizaciji Srpske skajraning asocijacije uz pomoć opštine Babušnica.

ОТКРИЛИ ЧАРИ ПРИРОДЕ: Први планинарски камп за децу у селу Стрелац код Бабушнице

Foto Skyrunning Srbija

Blizu tridesetoro dece sa svojim roditeljima iz sedam gradova Srbije učestvovalo je u sportsko-edukativnom programu.

Po rečima učesnika, učesnici su bili oduševljeni netaknutom prirodom, planinama i gostoprimstvom domaćina kao i činjenicom da su šume Babušničkog kraja pune potoka, vidikovaca, divljeg voća i lekovitog bilja.

Baza je bila osnovna škola “Dobrinka Bogdanović”, a deo učesnika je spavao u šatorima uz logorsku vatru. Po planu i program realizovane su sve aktivnosti, tehnički (vertikalni) prolaz kroz kanjon “Skokovi”, orjentiring, trka za blagom, radionica farbanja glinenih predmeta, prepoznavanje lekovitog bilja, pečuraka, divljeg voća, planinarenje, prelazak reke, obilazak stare trase voza u Zvonačkoj banji i druženje sa decom iz lokala.

Zahtevan raspored ali to nije sprečilo decu da savladaju sve veštine i prepreke zajedno sa roditeljima. Lepo vreme doprinelo je da sve bude kako treba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)