NA NOVOSADSKOJ "DEČIJOJ NEDELJI": Priređen inkluzivni program "Svi smo mi isti"

Z. G.

10. 10. 2020. u 00:21

U OKVIRU novosadske „Dečije nedelje“, manifestacije koju je ove godine organizovalo Udruženje „Život kao inspiracija“, održan je inkluzivni program „Svi smo mi isti“.

НА НОВОСАДСКОЈ ДЕЧИЈОЈ НЕДЕЉИ: Приређен инклузивни програм Сви смо ми исти

Foto: Pres služba Grada

Učenici Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ i članovi Društva za podršku osobama sa autizmom „DPOSA“ u Novom Sadu, zajedno su sa svojim vaspitačima i ličnim pratiocima razgledali turističke znamenitosti u centru grada. 

- Drago mi je što je još jedna uspešna organizacija „Dečije nedelje“ iza nas, posebno kad je posvećena sadržajima poput inkluzije – izjavila je Branka Bežanov, članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci.

Ona je pozvala Novosađane da posete inkluzivno mesto ŠOSO „Milan Petrović“, koje se nalazi na Trgu republike 4, gde se prodaju rukotvorine koje izrađuju učenici škole, zajedno sa svojim nastavnicima. 

Direktorka ŠOSO „Milan Petrović“ Violeta Strahinjević je istakla da je tu aktivnost škola realizovala u saradnji sa Gradom Novim Sadom.

- Ova šetnja je promocija inkluzije u lokalnoj zajednici - rekla je ona i dodala da je inkluzija zaživela, između ostalog, zahvaljujući snažnoj podršci Grada Novog Sada osobama sa invaliditetom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista