TREĆI KONKURS UDRUŽENJA BID ZONE: Paraćin kreditira obnovu fasada i ravnih krovova stambenih zgrada

Z. Rašić

08. 10. 2020. u 11:49

UDRUŽENjE preduzetnika paraćinske BID zone "Korzo" raspisalo je treći konkurs za kreditiranje stambenih zajednica za saniranje "gorućih" problema u zgradama – prvenstveno ravnih krovova i fasada zgrada.

ТРЕЋИ КОНКУРС УДРУЖЕЊА БИД ЗОНЕ: Параћин кредитира обнову фасада и равних кровова стамбених зграда

Foto: Z. Rašić

onkurs traje do 15. oktobra, do kada je rok skupštinama stanara da dostave dokumentaciju, nakon čega komsija ovog udruženja bira zgradu kojoj će biti dodeljena sredstva. Raspoloživi iznos po ovom javnom pozivu je 1,2 miliona dinara.

Kako "Novosti" saznaju u udruženju "Korzo", zgrade su uvek bile zainteresovane za ovaj vid kreditiranja jer na taj način rešavaju neki svoj veliki problem, a vlasnici stanova kredit zatim vraćaju na više godina, u jednakim mesečnim ratama koje retko prelaze iznos od 1.000 dinara, u zavisnosti od ukupne vrednosti investicije, broja stanova u zgradi i površine svakog pojedinačnog stana.

Mnoge zgrade u centru Paraćina tokom nekoliko prethodnih godina na ovaj način rešile su pitanje prokišnjavanja ili oronule fasade, a bilo je konkursa i za poboljašavanje vodosnabdevanja odobravanjem kredita za kupovinu pumpi za povećanje pritiska vode u mreži.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda