VEČE SA LAUREATOM: Drugi deo Žičkog duhovnog sabora u kraljevačkoj biblioteci

G. Ć.

02. 10. 2020. u 12:39

KAO što je ranije i najavljeno, drugi deo programa 29. po redu Žičkog duhovnog sabora “Preobraženje” koji se zbog epidemije kovidom-19 ove godine održava u promenjenom formatu, biće upriličen od 4. do 5. oktobra u kraljevačkoj Narodnoj biblioteci „Stefan Prvovenčani“.

ВЕЧЕ СА ЛАУРЕАТОМ: Други део Жичког духовног сабора у краљевачкој библиотеци

G. Šljivić

“Žička hrisovulja” - najviše priznanje Žičkog duhovnog sabora, ovogodišnjem laureatu Milanu Nenadiću svečano je uručena na sam dan Preobraženja Gospodnjeg, 19. avgusta, u srednjovekovniom manastiru Žiči. Odlukom žirija, jednu od najprestižnijih književnih nagrada Nenadić je zavredio “za poeziju dubokog poistovećenja sa matičnim tlom i predanjem“.

Umesto u avgustu, tradicionalno „Veče sa laureatom“ u ovdašnjoj biblioteci biće održano u nedelju, 4. oktobra, tri dana pre pravoslavnog praznika Kraljevdan koji Kraljevčani slave i kao Dan svog grada. Osim laureata u programu prve večeri učestvovaće dr Vladimir Dimitrijević i Želidrag Nikčević.

Dan kasnije planiran je i tradicionalni okrugli sto kritičara na kojem će eminentni poznavaoci savremene srpske poezije izložiti svoje radove o Nenadićevom stvaralaštvu, a koji će kasnije činiti novi zbornik edicije o dobitnicima “Žičke hrisovulje“.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!