MODERNIZUJU SVE - OD "PASARSA" DO M84: TRZ Čačak proslavio sjajan jubilej - čak 95 godina postojanja

V. I.

01. 10. 2020. u 14:37

TEHNIČKO remontni zavod u Čačku obeležio je u četvrtak 95 godina postojanja ove vojne ustanove, koja decenijama modernizuje borbena sredstva i borbene sisteme Vojske Srbije.

МОДЕРНИЗУЈУ СВЕ - ОД ПАСАРСА ДО М84: ТРЗ Чачак прославио сјајан јубилеј - чак 95 година постојања

Foto: V. Ilić

Svečanosti je prisustvovao komandant Kopnene vojske general - potpukovnik Milosav Simović, koji je čestitao praznik zaposlenima, poželevši svima dobro zdravlje, sreću i uspeh.

Foto: V. Ilić

U svom obraćanju direktor TRZ „Čačak” pukovnik doc. dr Vojkan Radonjić kazao je da su pripadnici Tehničkog remontnog zavoda nastavili sa realizacijom održavanja sredstava i zauzeli značajno mesto u modernizaciji složenih tehničkih sredstava Kopnene vojske, koji se trenutno realizuju u Vojsci Srbije.

Zavod je nosilac zadatka modernizacije: tenka M84AS1, borbenog vozila pešadije M80AB1, lansera raketa samohodnih višecevnih digitalizovanih LRSVD 128mm M17 „Oganj”, protiv-avionskog sistema „PASARS”, sistema UPARS, pokretnih telekomunikacionih sistema i drugih – zaključio je pukovnik Radonjić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAJAM CVEĆA I MEDA: Susret izlagača i posetilaca na trgu u Leskovcu