BEHATON ISPRED GRADSKE KUĆE: U Somboru završena rekonstrukcija pešačkih staza

J. BEKIĆ

22. 09. 2020. u 17:32

TROTOARI u zoni oko Gradske kuće u centru Sombora dobili su novi, moderan izgled.

БЕХАТОН ИСПРЕД ГРАДСКЕ КУЋЕ: У Сомбору завршена реконструкција пешачких стаза

Foto J. Bekić

Umesto dotrajale asfaltne podloge, oko 650 kvadrata pešačke staze je "presvučeno" behaton pločama i kockama, a zamašan posao je ralizovan shodno ovogodišnjem planu rada JKP "Prostor" i nadovezao se na rekonstrukciju ovdašnje "Pijace u lancima".

Somborci ističu i to da su u okviru sanacije trotoara ispred Gradske kuće - u delu prema Trgu Svetog Trojstva - sve olučne vertikala povezane na podzemnu atmosfersku kanalizaciju, a zamenjena su i četiri satara kandelbara javne rasvete. Za posao je bila zadužena kompanija "Vojput" iz Subotice, dok je o stručno-tehničkom nadzoru brinulo preduzeće "Prostor".

Direktora JKP "Prostor" Goran Nonković naglašava i to da je u planu nastavak radova u delu Ulice Laze Kostića - od Pariske do Kralja Petra Prvog - kako bi se i taj deo uklopio u kompletno uređenu celinu pešačke zone koja krasi centar Sombora. A to je prostor od glavne ulice, preko atrijuma Gradske kuće i poprečnih ulica, do pijace i Trga Koste Trifkovića.

ČESME I KLUPE dopunjuju ambijent

KAKO je saopšteno iz JKP "Prostor", projektom je predviđena i izgradnja česama, a kod Sunčanog sata će biti urađen i poseban ambijentalni deo - sa amfiteatrom i klupama.

Postojeći stubovi sa lancima će biti popravljeni, a umesto onih koji nedostaju ili su oštećeni su planirani novi. Oni će, kao i dosad, biti povezani lancima, po kojima je pijaca i dobila ime.

Nonković najavljuje i skori početak realizacije projekata i radova u gradu i u selima - sve uz podršku lokalne samouprave.

U međuvremenu, u Somboru se privode kraju rekonstrukcija pomenute "Pijace u lancima" koja se nalazi u centru. Dosad je izgrađena atmosferska kanalizacija, a okončano je i postavljanje behaton ploča, pa je plato pijace pored Robne i Gradske kuće - nekad decenijsko ruglo - dobio novi, znatno lepši izgled. Osim toga, postavljena je i nova rasveta, a nisu zaboravljeni ni popularni biciklarnici sa krovovima.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!