RADOST ZA MALIŠANE: Otvorene dve predškolske grupe u selu Samaila kod Kraljeva

G. Ćirović

22. 09. 2020. u 14:01

U OKVIRU projekta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja – Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje, u selu Samaila nadimak Kraljeva Predškolska ustanova „Olga Jovičić Rita“ otvorila je dve mešovite vaspitne grupe za decu uzrasta od tri do pet i po godina.

РАДОСТ ЗА МАЛИШАНЕ: Отворене две предшколске групе у селу Самаила код Краљева

Foto: GU Kraljevo

Poludnevni vaspitno-obrazovni program radnim danima potpuno besplatno će pohađati ukupno 40 mališana iz Samaila, kao i iz okolnih sela – Lazac, Mrsać, Bapsko polje i Bukovica, a projekat se finansira bespovratnim sredstvima iz zajma Svetske banke.

- Deca sa ovog područja do sada su bila obuhvaćena samo pripremnim predškolskim programom. Otvaranjem dve mešovite grupe ovdašnji mališani će imati mogućnost da u svom mestu budu uključeni u vaspitno-obarazovni rad Predškolske ustanove i to u najvažnijem periodu života – kaže Marija Jovanović Đusić, pomoćnica direktora PU „Olga Jovičić Rita“.

Foto: GU Kraljevo

Prema njenim rečima, realizacija ovog projekta planirana je do kraja 2022. godine, a sredstva su izdvojena za angažovanje dva stručna lica, dva vaspitača, za nabavku nameštaja i didaktičkog materijala. A, u adaptaciji i opremanju prostorija nije izostala pomoć ovdašnjih meštana. 

- Ovo je samo deo naših nastojanja da se, zbog velikog broja dece na našem području, nakon završetka dvogodišnjeg projekta ovde otvori vrtić sa celodnevnim boravkom – naglasio je Nenad Pajić, predsednik MZ Samaila.

- Na taj način bi vaspitno-obrazovnim programom bila obuhvaćena deca svih uzrasta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest