"VILIS NAJT“ ČUVA DUH STARIH VREMENA: Na Paliću održan defile oldtajmera

J. L.

21. 09. 2020. u 16:09

PALIĆKA promenada minulog vikenda bila je domaćin desetog susreta oldtajmera, koji je okupio oko 25 starih vozila.

ВИЛИС НАЈТ“ ЧУВА ДУХ СТАРИХ ВРЕМЕНА: На Палићу одржан дефиле олдтајмера

Foto: J. L.

- S obzirom da je jubilej, ove godine je trebalo da imamo oko 60 oldtajmer vozila i više od stotinu učesnika kako iz naše zemlje, tako i iz Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Kako to nije bilo moguće zbog aktuelne epidemiološke situacije, te smo ugostili oko 25 vozila i nešto više od 30 učesnika iz Srbije – kaže Teufik Isaković, predsednik Međunarodnog oldtajmer kluba Subotica.

- Održavanje manifestacije je bilo značajno, pogotovo ove godine kada je kompletan kulturni program u gradu osiromašen. To se može videti i po broju posetilica koji su došli na manifestaciju, da im nedostaju ovakva dešavanja i ovo je bio jedan od načina da koliko-toliko doprinesemo obogaćivanju kulturnog programa.

Zanimljivih vozila i pored svega nije manjkalo. Tu su bili atraktivni "Vilis najta" iz 1927. godine,  policijski "tristać" iz 1978...

- Ovim vozilom nisam išao van države, jer je u maniru oltajmera da ovako stare automobile voze na trejleru. Međutim, ja baš volim da ga vozim i u krugu od 100 do 150 kilometara na sve skupove idem sa njim – ističe Darko Bogdanović, ponosni  vlasnik"Vilis najta"  najstarijeg vozila na ovogodišnjem skupu.

- Pruža mi puno radosti, ceo život sam u ovome i imao sam različitih oldtajmera, pa čak i starijeg od ovoga. To je bio "Fijat" iz 1913. godine i njega sam zapravo menjao za "Vilis najta", pa u šali uvek kažem da težim novijim vozilima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)