ZDRAVLJE ĐAKA NAJVAŽNIJE: Ove godine bez rekreativne nastave na Goču

G. Ćirović

18. 09. 2020. u 14:46

ZBOG epidemije korona virusom u Dečjem odmaralištu na planini Goč poviše Kraljeva ove godine neće biti rekreativne nastave, odnosno takozvane škole u prirodi.

ЗДРАВЉЕ ЂАКА НАЈВАЖНИЈЕ: Ове године без рекреативне наставе на Гочу

Foto: G. Šljivić

Kako saznajemo, svi ugovori o realizaciji bilo kakvog oblika nastave u prirodi za učenike osnovnih i srednjih škola odlažu se za narednu godinu, što je i preporuka Ministarstva prosvete.

- Imali smo velika očekivanja, ali je zbog korona virusa za nas ovo godina za zaborav. Od početka epidemije i vanrednog stanja otkazani su svi ugovori koje smo imali sa školama iz svih krajeva Srbije tokom proleća, kao i za prvi deo aktuelne školske godine. Zdravlje đaka je svakako najvažnije i bez pogovora smo prihvatili preporuke resornog Ministarstva – kaže Ivan Milić, direktor Dečjeg odmarališta Goč.

Da letnja sezona ipak potpuno ne propadne, potrudile su se sportske ekipe koje su na ovu pitomu planinsku lepoticu dolazile zbog priprema ili sve popularnijih kampova.

- Uz poštovanje svih epidemioloških mera uspeli smo bar da realizujemo deo tih aktivnosti, ali je to daleko od onoga što smo planirali – dodaje Milić.

- Nadamo se da ćemo se već naredne godine vratiti uobičajenom režimu rada.

Tome se nadaju i osnovci širom Srbije koji već nekoliko decenija unazad sa rekreativne nastave na Goču nose najlepše uspomene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri