KUKAVIČKI ČIN VANDALA: Oskrnavljeni mural posvećen herojima sa Košara uzburkao strasti u Kraljevu

G. Ćirović

sreda, 16. 09. 2020. u 13:44

КУКАВИЧКИ ЧИН ВАНДАЛА: Оскрнављени мурал посвећен херојима са Кошара узбуркао страсти у Краљеву

Foto: G. Šljivić

OSKRNAVLjENI mural posvećen herojima sa Košara koji je svečano otkriven na Dan proboja solunskog fronta i Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, uzburkao je strasti među Kraljevčanima koji sa ogorčenjem osuđuju sraman kukavički čin zasad nepoznatih vandala.

Samo nekoliko sati pre svečanog otkrivanja, nepoznati počinioci su farbom oštetili likove tragično nastradalih učesnika bitke na Košarama – Milosava Jošovića i Nedžada Bilalovića iz Kraljeva, Srđana Košanina iz Ušća na Ibru i Ninoslava Vojvodića iz Peći, oslikanih na zidu rekonstruisanog atletskog stadiona kraj Ibra.

Foto: G. Šljivić

- Ko god da je to učinio neka ga je stid i sramota! Na ovaj način nije oskrnavljen samo mural posvećen našoj braći već i naša država! Ostavićemo sve ovako par dana da se vidi sramota, a onda ćemo mural srediti onako kako dolikuje besmrtnim herojima – kaže za „Novosti“ učesnik i ranjenik ratnih okršaja kod karaule na Prokletijama Vojislav Vukašinović, predsednik ovdašnjeg Udruženja ratnih i vojnih invalida na čiju je inicijativu mural i oslikan.

Podsećajući da je u borbama kod Košara učestvovalo 1.370 hrabrih srpskih vojnika, oficira, podoficira, rezervista i dobrovoljaca, pripadnika Graničarske jedinice, 125. motorizovane brigade, 63. padobranske brigade, 72. specijalne jedinice i 5. bataljona vojne policije, od kojih je 108 poginulo, a oko 400 ranjeno, Vukašinović ujedno apeluje na smirivanje strasti u gradu na Ibru.

- Predata je prijava i neka policija radi svoj posao. Ni u koga ne upiremo prstom, niti unapred osušujemo, samo se nadamo da će nadležni pronaći i kazniti autor(e) ovog kukavičkog dela – poručuje predsednik Udruženja RVI iz Kraljeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Živko

16.09.2020. 14:34

A šta drugo može da se očekuje od omladine ( i starijih ) koji na televizijama sa nacionalnom frekvencijom i većini pisanih medija mogu da kao udarne vesti gledaju dešavanja na FARMI, PAROVIMA... Dok Hrvati veličaju svoje branitelje, kod nas skoro da nema bilo kog zvaničnog sećanja i obeležavanja pomena ljudima nastradalim od strane agresora i terorističke OVK. Pre dve godine se je na veliko pričalo o formiranju komisije za utvrdjivanje posledica NATO bombardovanja ali se nista ne dešava. Zasto zaključite sami... sramota.