KUKAVIČKI ČIN VANDALA: Oskrnavljeni mural posvećen herojima sa Košara uzburkao strasti u Kraljevu

G. Ćirović

16. 09. 2020. u 13:44

OSKRNAVLjENI mural posvećen herojima sa Košara koji je svečano otkriven na Dan proboja solunskog fronta i Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, uzburkao je strasti među Kraljevčanima koji sa ogorčenjem osuđuju sraman kukavički čin zasad nepoznatih vandala.

КУКАВИЧКИ ЧИН ВАНДАЛА: Оскрнављени мурал посвећен херојима са Кошара узбуркао страсти у Краљеву

Foto: G. Šljivić

Samo nekoliko sati pre svečanog otkrivanja, nepoznati počinioci su farbom oštetili likove tragično nastradalih učesnika bitke na Košarama – Milosava Jošovića i Nedžada Bilalovića iz Kraljeva, Srđana Košanina iz Ušća na Ibru i Ninoslava Vojvodića iz Peći, oslikanih na zidu rekonstruisanog atletskog stadiona kraj Ibra.

Foto: G. Šljivić

- Ko god da je to učinio neka ga je stid i sramota! Na ovaj način nije oskrnavljen samo mural posvećen našoj braći već i naša država! Ostavićemo sve ovako par dana da se vidi sramota, a onda ćemo mural srediti onako kako dolikuje besmrtnim herojima – kaže za „Novosti“ učesnik i ranjenik ratnih okršaja kod karaule na Prokletijama Vojislav Vukašinović, predsednik ovdašnjeg Udruženja ratnih i vojnih invalida na čiju je inicijativu mural i oslikan.

Podsećajući da je u borbama kod Košara učestvovalo 1.370 hrabrih srpskih vojnika, oficira, podoficira, rezervista i dobrovoljaca, pripadnika Graničarske jedinice, 125. motorizovane brigade, 63. padobranske brigade, 72. specijalne jedinice i 5. bataljona vojne policije, od kojih je 108 poginulo, a oko 400 ranjeno, Vukašinović ujedno apeluje na smirivanje strasti u gradu na Ibru.

- Predata je prijava i neka policija radi svoj posao. Ni u koga ne upiremo prstom, niti unapred osušujemo, samo se nadamo da će nadležni pronaći i kazniti autor(e) ovog kukavičkog dela – poručuje predsednik Udruženja RVI iz Kraljeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije