U TRCI DESET FILMOVA: Počinje 44. Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji

G. Ćirović

15. 09. 2020. u 13:20

Posle jednomesečnog odlaganja zbog epidemije korona virusom, tradicioalni 44. po redu Festival filmskog scenarija U Vrnjačkoj Banji, jedna od najstarijih manifestacija ove vrste u Srbiji, počeće u četvrtak projekcijom filma „Otac“ po scenariju Srdana Golubovića koji potpisuje i režiju.

У ТРЦИ ДЕСЕТ ФИЛМОВА: Почиње 44. Фестивал филмског сценарија у Врњачкој Бањи

Foto:FFS

U organizaciji ovdašnjeg Kulturnog centra, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja i lokalne samouprave, od 17. do 21. septembra, na letnjoj pozornici vrnjačkog amfiteatra „Danilo Bata Stojković“, kao i u bioskopskoj sali, publika i stručni žiri u takmičarskom programu imaće priliku da vide ukupno 10 igranih filmova srpske kinematografije nastalih između dva festivala.


Osim filma „Otac“, u trci za jednu od tri nagrade naći će se i „Revolt“ Aleksandra Rajkovića, „Moj jutarnji smeh“ Marka Đorđevića, „Ekipa“ Marka Sopića i Radeta Ćosića, „Asimetrija“ po scenariju Maše Nešković i Vladimira Arsenijevića, „Realna priča“ Gordana Kičića i Vladimira Simića, „Iz ljubavi“ Nenada Mikovića, „Proleće na poslednjem jezeru“ scenariste Vuleta Žurića, „Sutra je još uvek juli“ Dejana Vlaisavljevića Nikta, a festival će zatvoriti ostvarenje „Grudi“ Vladislava Vojnovića i Marije Perović.

Uz poštovanje svih epidemioloških mera i preporuka, projekcije filmova održavaće se u ovdašenjm bioskopu od 18 sati, a u Amfiteatru od 20.30. O nagradama ovogodišnjeg festivala odlučivaće stručni žiri koji čine Ana Marija Rosi, prošlogodišnja pobednica sa filmom „Ajvar“, Petar Mihajlović, scenarista „Južnog vetra“ i Miroljub Stojanović iz Filmskog centra Srbije.
 

PRATEĆI PROGRAMI

U okviru pratećih programa predviđen je Tradicionalni simpozijum koji će ove godine biti posvećen izdavačkoj delatnosti Filmskog centra Srbije. Kako je najavljeno, na dan otvaranja publika će na vrnjačkom Trgu kulture biti u prilici da pogleda „Veče sa Petrom Božovićem“, a u sklopu programa „Preko plota“ 22. i 23. septembra i film „Hotel Beograd“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)