VIDEO SAM GLAVU, MISLIO SAM DA JE LUTKA: Ispovest pecaroša iz Ćuprije koji je pronašao telo žene u Moravi - nije mu prvi put!

Z. GLIGORIJEVIĆ

12. 09. 2020. u 11:32

KAŽU da sam magnet za tela pokojnika. Ako budem pronašao i četvrto, ispunio sam bonus i neću više da pecam. Bacam pecaljke ili ih poklanjam policajcima.

ВИДЕО САМ ГЛАВУ, МИСЛИО САМ ДА ЈЕ ЛУТКА: Исповест пецароша из Ћуприје који је пронашао тело жене у Морави - није му први пут!

Foto Z. G.

Ovako kaže V. M. (33) iz Ćuprije, koji je u poslednjih šest godina pronašao tri tela svojih sugrađana. Prvi je našao 2014. godine u staji Poljoprivrednog dobra "Dobričevo".

- Kada sam došao na posao sa koleginicom sam ušao u jednu od staja. Videli smo glavu i u početku smo mislili da je lutka. Međutim, kada smo malo bolje pogledali, videli smo da je reč o ljudskoj glavi. Odmah sam pozvao policiju. Kasnije sam saznao da je reč o sugrađanki S. P. (84), koju su rastrgli psi - kaže V. M. za "Novosti".

SVAKODNEVNO PECA NA MORAVI

SVAKODNEVNO V. M. peca kraj Morave po sat-dva, jer mu je to najbolji odmor od posla, ali kaže da nije video telo tridesetjednogodišnjeg mladića, za koga se priča da je skočio u reku.

- Priča mi je malo sumnjiva, jer bi telo moralo negde da ispliva. Ali, ako i njega nađem nađem, stvarno ću da batalim pecanje - odlučan je naš sagovornik.

Dve godine kasnije dok je na Moravi pecao sa jednim drugom naš sagovornik je pored obale video veliki kabl koji je bio vezan za drvo, a delom bio u vodi. Interesovalo ga je šta je to i počeo je da vuče kabl. Izvukao je telo starijeg muškarca. Istog momenta pozvao je policiju, koja je obavila uviđaj. Kasnije je saznao da je reč o penzioneru, starijem od 70 godina, koji nije bio u dobrim odnosima sa porodicom i koji je izvršio samoubistvo. Pre nedelju dana pronašao je ženski leš zaglavljen na špironu, odnosno ostacima turskog mosta koji štrče iz Morave. Kasnije je saznao da je reč o razvedenoj ženi koja je želela da ode u inostranstvo, ali joj to nije polazilo za rukom. Pošto nije videla rešenje, skočila je u Moravu.

- Kada sam i treći put pozvao policiju i rekao da sam opet pronašao telo, rekli su mi da sam "taličan". U stanici sam ostao do pola sata iza ponoći. Ne umem da opišem osećanja koja su me obuzimala dok sam nalazio te mrtve ljude. Najteže mi je bilo kada sam mrtvaca video prvi put. Potpuno bi bilo drugačije da sam video nekog da skače u Moravu, jer bih imao šanse da ga spasem - veli V. M.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju