EPIDEMIJA VIRUSA KORONA U JABLANIČKOM OKRUGU: Još tri osobe pozitivne

I. M.

10. 09. 2020. u 10:06

IZ laboratorije „Vatreno oko Niš“ i iz niškog Instituta za javno zdravlje, u poslednja 24 časa, stigao je 71 rezultat uzorkovanih osoba od kojih tri imaju pozitivan nalaz, saopšteno je iz leskovačkog Zavoda za javno zdravlje(ZZJZ).

ЕПИДЕМИЈА ВИРУСА КОРОНА У ЈАБЛАНИЧКОМ ОКРУГУ: Још три особе позитивне

Foto: I. Mitić

 

Dve pozitivne osobe su sa područja opštine Vlasotince, a jedna iz Leskovca.

Trenutno se čeka na još 46 rezultata za osobe čiji su uzorci prethodnih dana uzeti u ovdašnjem ZZJZ, Opštoj bolnici i u domovima zdravlja Jablaničkog okruga.

Broj hospitalizovanih pacijenata u kovid bolnici, prema poslednjim informacijama, nije promenjen u odnosu na prethodno izveštavanje. Na lečenju je osam pacijenata, a u minulih sedam dana primljeno je šest novoobolelih, dok je otpušteno pet pacijenata.

Od početka epidemije u Jablaničkom okrugu ukupno je registrovano 1598 slučajeva zaraze. Najviše u Leskovcu - 1269, a potom u Vlasotincu - 167. U ovim lokalnim samoupravama se i dalje registruju sporadični slučajevi zaraze, dok je situacija u Lebanu, Medveđi, Bojniku i Crnoj Travi stabilna.

Epidemiolozi apeluju na građane da se ne opuštaju i da se pridržavaju dobro poznatih uputstava. Od njih se očekuje da nose zaštitne maske, da drže neophodnu fizičku distancu i da što češće dezinfikuju odnosno peru ruke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ UŠAO U NBA ISTORIJU: Denver slavi, niko nikada kao Srbin!