VRANJE OSTVARILO REKORDNI PRILIV SREDSTAVA U BUDŽET

D. Ristić

08. 09. 2020. u 11:04

SKUPŠTINA grada Vranja, na svojoj drugoj sednici u novom sazivu, usvojila je odluku o završnom računu budžeta za 2019. godinu.

ВРАЊЕ ОСТВАРИЛО РЕКОРДНИ ПРИЛИВ СРЕДСТАВА У БУЏЕТ

Foto: D. Ristić

Prema rečima gradskog većnika za finansije Bojana Kostića, u prošloj godini ostvaren je rekordni priliv sredstava u budžet od nešto više od tri milijarde dinara, što je za 7 odsto ili 220 miliona više nego u prethodnoj godini.

Veoma značajno je bilo povećanje tekućih prihoda u visini od 500 miliona dinara, što je ostvareno povećanjem poreza na dohodak, naplatom zaostalih dugovanja poreza na imovinu i povećanjem transfernih sredstava. Ostvareni su i vanredni prihodi od prodaje zemljišta u svojini grada.

- Tokom 2019. godine, u budžet grada iz transfera ostvareno je 246 miliona dinara više, odnosno 41 % u odnosu na 2018. godinu. Da nije bilo pomoći republike, javni dug grada Vranja bio bi mnogo veći - kazao je većnik Kostić i zahvalio se predsedniku Republike Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić, državnom sekretaru Draganu Stevanoviću i Ministarstvu finansija.

Odbornici vranjskog parlamenta su usvojili i predlog Rešenja o prestanku mandata i imenovanju predsednika i članova Upravnih i Nadžornih odbora svih javnih ustanova, kao i Predlog rešenja o prestanku mandata i imenovanju članova školskog odbora Osnovne škole za obrazovanje odraslih Vranje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!