PROSLAVA U VRANJU: Obeleženo 76 godina slobode

D. Ristić

07. 09. 2020. u 20:14

VRANjE je prigodnim manifestacijama proslavilo 7. septembar, Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu.

ПРОСЛАВА У ВРАЊУ: Обележено 76 година слободе

Foto: D. Ristić

Gradsko rukovodstvo je, najpre, priredilo prijem za predstavnike SUBNOR-a, na kojem je istaknuta dobra saradnja lokalne samouprave sa ovom organizacijom koja se stara o više od 100 spomen-obeležja na heroje i stradalnike Drugog svetskog rata. Potom je održana svečana sednica Skupštine grada na kojem je govorio predsednik lokalnog parlamenta, dr Dejan Tričković.

- Danas imamo čast da govorimo o našim precima koji su pobedili ideologiju fašizma. Divimo se njihovoj hrabrosti i spremnosti da se voljena otadžbina prkosno sačuva, čak i kada je to značilo da će je platiti svojim grobovima - rekao je Tričković.
Svečanost je nastavljena odavanjem pošte žrtvama Drugog svetskog rata kraj spomenika revoluciji. Obeležavanjem ovog datuma čuvamo od zaborava i činjenicu da je naš narod  među onima koji su podneli najveće žrtve tokom Drugog svetskog rata, kao i da podsetimo sadašnje generacije na antifašističku borbu i slobodarski duh koji negujemo do današnjih dana, istakao je gradonačelnik Vranje dr Slobodan Milenković.
- To antifašističko opredeljenje je dragoceno jer nas trajno povezuje sa civilizacijskim vrednostima moderne Evrope - kazao je Milenković.

Zapratite „Novosti sport“ na Fejsbuku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?