BESPLATNO DO KNJIGA: Akcija razmene školskih knjniga

S. BAJIĆ

08. 09. 2020. u 11:17

NA razmeni knjiga za osnovce, akciji koju već 10 godina zaredom, početkom svakog septembra organizuje Udruženje građana "NS blok" u svom prostoru na Trgu Marije Trandafil 4, trenutno ima više od 2.500 udžbenika za učenike od drugog do osmog razreda.

БЕСПЛАТНО ДО КЊИГА: Акција размене школских књнига

Foto S.Bajiđ

Po rečima Saše Igića, predsednika Udruženja, namera je da se ovom akcijom pomogne kućnom budžetu, kao i svima da pronađu udžbenike i da deca i roditelji prebrode početak nove školske godine sa što manje troškova.

- Princip je da građani donesu udžbenike koji đacima, njihovoj deci, više nisu potrebni, a da kod nas, na jednom mestu, nađu knjige za razred u koji dete kreće. Nema nikakvih uslova kao, recimo pravilo "koliko uzmeš, toliko ostaviš", već je cilj da se svi kojima je potrebno, snabdeju. Pored udžbenika, na raspolaganju našim korisnicima su i lektira i knjige za strane jezike, kao i školski pribor, od polovnih, lepo očuvanih pernica pa do ranaca i školskih torbi.

U prostoru Udruženja, nema čekanja i da se ništa ne plaća. Volonteri "NS bloka" su stalno prisutni, rasporedili su udžbenike po razredima i po predmetima, pa je veoma lako i brzo se snaći.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati