VENCI I CVEĆE NA SPOMENIK STRADALIMA: Vranjska Banja obeležila Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu

J.S.

06. 09. 2020. u 15:11

ВЕНЦИ И ЦВЕЋЕ НА СПОМЕНИК СТРАДАЛИМА: Врањска Бања обележила Дан ослобођења у Другом светском рату

Foto: J.S.

POLAGANjEM venaca kraj Spomenika palim borcima u Vranjskoj Banji obeležena je 76. godišnjica oslobođenja u Drugom svetskom ratu.

Vence i cveće na spomenik stradalima položili su narodni poslanik Slaviša Bulatović, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, predsednik GO Vranjska Banja Dragan Sentić sa saradnicima, delegacija 4. brigade Kopnene vojske Srbije i Ministarstva odbrane, predstavnici SUBNOR-a Vranje i Vranjska Banja.


Prisutnima se obratio predsednik ove gradske opštine, koji je istakao da je u Drugom svetskom ratu Srbija bila zemlja stradanja i velike patnje, i da ni jug nije bio izuzetak.


-   Odmah po slomu jugoslovenske armije, Bugari su okupirali jugoistočne delove Kraljevine Jugoslavije i Vranjska Banja ušla je u sastav Bugarske okupatorske pokrajine „Skoplje“. Mnoga sela na jugu Srbije bila su spaljena, a civili streljani. Usledile su teške godine, ali vojne formacije Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije pružale su žestok otpor okupatoru i na kraju izvojevale slobodu - rekao je Sentić.


U ime rukovodstva grada Vranja, obratio se gradonačelnik dr Slobodan Milenković, istakavši da je 6. septembar jedan od najvažnih datuma u istoriji Vranjske Banje.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)