HUMANI MARATON VLADANA VUGDELIJE – Paraćinac prešao prvih deset kilometara za Miu

Z. Rašić

04. 09. 2020. u 13:46

PRVU pauzu u pešačkom maratonu od Resavice do Paraćina u akciji pod nazivom “Kilometri za Miu”, pravnik iz Paraćina Vladan Vugdelija napravio je oko 8,40 sati, posle pređenih deset kilometara, na izlazu iz Senjskog rudnika.

ХУМАНИ МАРАТОН ВЛАДАНА ВУГДЕЛИЈЕ – Параћинац прешао првих десет километара за Миу

Foto: Fejsbuk

- Ovo je prvi odmor za mene, ali vi nemojte da odmarate, već telefon u ruke, ukucajte 608 i pošaljite SMS na 3030 -  poručio je Vugdelija pre nego što je nastavio pešačenje.

Nakon pređena prva dva kilometra podršku ovom ljubitelju prirode i entuzijasti, inače diplomiranom pravniku zaposlenom u Rudniku “Rembas” u Resavici, dalo je Udruženje žena “Resavčanke”.

Foto: Fejsbuk

Pre pola sata Vugdelija je stigao do skretanja za Sisevac, ali on nastavlja dalje do Ćuprije, a zatim regionalnim putem do Paraćina, koji je njegov cilj.

Mia Žikić je četvorogodišnja devojčica koja je obolela od kifoskolioze i mišićne hipotonije, zbog čega nikada nije samostalno sela, ni prohodala. Poslednje tri godine provodi, u Klinici za rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” u Beogradu, kako bi bar održala mišiće.

Od januara je, zbog epidemije kovida-19, kod kuće u Paraćinu.

Jedino rešenje za nju je operacija u Istanbulu. Polovina novca je prikupljena, a do široke akcije koju je pokrenuo Vugdelija, nedostajalo je oko tri milina dinara. U međuvremenu, zahvaljujući njemu i odzivu građana, prikupljeno je za tri dana 700.000 dinara.

- Ljudi, dajte da završavamo ovo i da Mia ode konačno na tu operaciju – ističe Vugdelija, kome nije teško da za dobrobit svoje sugrađanke pešači 40 kilometara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima