FISKULTURA U NOVOJ SALI: Posle tri decenije, srednjoškolci u Svilajncu dobijaju prostor za fizičko

Z. GLIGORIJEVIĆ

01. 09. 2020. u 11:50

OKO 500 svilajnačkih srednjoškolaca od ove školske godine fizičko vaspitanje obavljaće u novoj fiskulturnoj sali Srednje škole Svilajnac, površine 952 kvadratna metra.

ФИСКУЛТУРА У НОВОЈ САЛИ: После три деценије, средњошколци у Свилајнцу добијају простор за физичко

Z. Gligorijević

Ministarstvo prosvete uložilo je 108 miliona dinara, a Opština je radila projektnu dokumentaciju. Salu će moći da koriste i svilajnački sportski klubovi, a u njoj se nalaze i kancelarije Školske uprave.

Novu fiskulturnu salu čekali su tri decenije, a srednjoškolci su nastavu fizičkog vaspitanja obavljali u sportskoj hali van škole, u koju su odlazili pešice.

- Ne samo što smo dobili velelepan objekat preko puta škole, već će i čas sada trajati 45 minuta, a ne pola sata, koliko je trajao, pa nismo uspevali da postignemo sve što je trebalo. Pored toga, đaci su pešačili jedan kilometar do hale, a toliko i nazad, i to onako umorni i znojavi - rekla je profesorka fizičkog vaspitanja Daliborka Mitrović.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović veoma je ponosan što je u poslednje četiri godine u obrazovanje i školske objekte uloženo 754 miliona dinara.

Z. Gligorijević

- Finansijeri su bili Ministarstvo prosvete, Evropska unija, Opština i brojni donatori. Zahvaljujući tome, škole u celoj opštini izgledaju kao škole u razvijenom svetu. Srednja škola Svilajnac ima dualno obrazovanje i svi učenici koji su završili ovaj vid obrazovanja dobili su radna mesta, što je najbolja preporuka za ovu školu - ocenio je Milanović.

MASKE I ALKOHOL

OPŠTINA je obezbedila i 6.000 zaštitinih maski, koje će biti podeljene svim radnicima u prosveti i učenicima, kako bi pomogli roditeljima, kao i dezinfekciona sredstva i ostalu opremu, koje su juče podelili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati