HUMANI VRANJACI: Šumari donirali inhalatore Dečjem odeljenju

D. RISTIĆ

28. 08. 2020. u 18:40

RADNICI Šumskog gazdinstva „Vranje“ organizovali su humanitarnu akciju u okviru koje su Dečijem odeljenju vranjske bolnice donirana tri inhalatora.

ХУМАНИ ВРАЊАЦИ: Шумари донирали инхалаторе Дечјем одељењу

Foto: D. R.

Pored dragocenih aparata, za najmlađe pacijente obezbeđene su igračake, društvene igre i knjige kojima je opremljen prostor za odmor i zabavu. Dr Ljiljana Antić, direktorka ZC Vranje se zahvalila na donaciji i naglasila da je od početka epidemije Kovid-19 ova zdravstvena ustanova u više navrata dobijala sredstva i opremu od građana, nevladinih organizacija, preduzetnika i društveno odgovornih kompanija.

- Hvala radnicima Šumskog gazdinstva koji su našli motiv da se pridruže toj porodici humanista i daruju nam opremu i rekvizite koji će svakako olakšati boravak u bolnici našim najmlađim pacijentima - kazala je dr Antić.

Nikola Novković direktor vranjskog Šumskog Gazdinstva ističe da je ponosan na svoje zaposlene koji su u kratkom roku sakupili dovoljno novca da se kupi nešto što će koristiti pre svega deci.

- U danima kada je trebalo organizovati poslovanje u skladu sa propisanim merama, razmišljali smo kako je ljudima koji su oboleli. Bilo je među njima i naših radnika. A u takvim situacijama najpre brinemo o deci i njihovoj bezbednosti - rekao je Novković i dodao da će inhalatori biti od koristi i nakon pandemije.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

KROV NAD GLAVOM ZA OSAM PORODICA: Bačka Palanka među liderima po dodeli bespovratnih sredstava za kuću na selu