LEPE VESTI SA JUGA SRBIJE: U Leskovcu nakon 40 dana ukinuta vanredna situacija - tri dana bez zaraženih

Beta

24. 08. 2020. u 20:05

ČLANOVI Štaba za vanredne situacije ukinuli su danas vanrednu situaciju u Leskovcu nakon 40 dana, na predlog leskovačkog Zavoda za javno zdravlje.

ЛЕПЕ ВЕСТИ СА ЈУГА СРБИЈЕ: У Лесковцу након 40 дана укинута ванредна ситуација - три дана без заражених

Foto: I. Mitić

Direktorka tog zavoda Aleksandra Nikolić ocenila je na vanrednoj sednici Štaba da je došlo do poboljšanja epidemiološke situacije, i da je trenutno hospitalizovano 19 pacijenata.

Ona je rekla da u poslednjih nedelju dana tri dana nije zabeležen novi slučaj infekcije korona virusom kao i da je smanjen broj pacijenata u kovid bolnici u tom gradu.

- Došlo je do poboljšnja epidemiološke situacije na teritoriji celog grada Leskovca, ali ona je i dalje nesigurna, sa znacima stabilizacije - ocenila je Nikolić.

Komandant Štaba i gradonačelnik Leskovca kazao je da je uvođenje vanredne situacije dalo rezultata, ali je pozvao Leskovčane da se i dalje drže propisanih mera - fizičke distance, nošenja maski u zatvorenom prostoru i upotrebe dezinfekcionih sredstava.

- Od danas naši građani mogu da idu u biskop, pozorište, na koncerte, utakmice, u biblioteke, ali uz poštovanje distance, higijene i dezinfekcije, a ugostitelji vraćaju radno vreme na staro, uz poštovanje svih propisanih mera - rekao je Cvetanović.

Od početka epidemije na teritoriji Leskovca korona virus potvrđen je kod 1.259 osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda