ŠKOLU GREJU UZ UŠTEDU: Dogovoren nastavak projekta za povećanje energetske efikasnosti obrazovnih ustanova

M. LUKOVIĆ

08. 08. 2020. u 10:40

MINISTARSTVO rudarstva i energetike će sa 20 miliona finansirati renoviranje kragujevačke OŠ "Radoje Domanović".

ШКОЛУ ГРЕЈУ УЗ УШТЕДУ: Договорен наставак пројекта за повећање енергетске ефикасности образовних установа

Foto V.N.

S obzirom na to da je primarni cilj povećanje energetske efikasnosti, u Gradskoj upravi očekuju da će uštede samo na troškovima za toplotnu energiju dostizati dva miliona godišnje, dok bi potrošnja struje trebalo da bude manja za 40 odsto.

Gradski energetski menadžer Ana Radojević kaže da su predviđeni zamena kompletne stolarije, postavljanje izolacije na delu zgrade, ugradnja termostatskih ventila i cirkulacione pumpe sa promenljivim brojem obrtaja na sistemu daljinskog grejanja, te instaliranje LED rasvete.

Reč je, inače, o jednoj od najstarijih škola u Kragujevcu.Stari deo je izgrađen 1928, i tu je nekada bila Ženska gimnazija, a dogradnja je usledila 1970. Na zgradi u kojoj je svakodnevno oko hiljadu đaka i prosvetara, pritom, stolarija nikada nije menjana.

- U toku su priprema tenderske dokumentacije, a za stari deo je neophodna i saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika kulture. Tu nećemo postavljati izolaciju, a novi prozori će zadržati autentični izgled. Inače, završavamo papirologiju i za renoviranje OŠ "Prota Stevan Popović" u selu Čumić, za koju je isti resor još ranije opredelio 11 miliona - zaključuje Ana Radojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)