REKONSTRUKCIJA ČEKA PRESUDU: Kraljevačka Autobuska stanica postala ruglo grada na Ibru

G. Ćirović

28. 07. 2020. u 12:57

ZBOG nerešenih i veoma zamršenih imovinsko-pravnih odnosa, Autobuska stanica u Kraljevu već duži niz godina prepuštena je potpunom nemaru i propadanju, a mnogi Kraljevčani su skloni da kažu da predstavlja i svojevrsno gradsko ruglo.

РЕКОНСТРУКЦИЈА ЧЕКА ПРЕСУДУ: Краљевачка Аутобуска станица постала ругло града на Ибру

Foto: Goran Šljivić

Iako sigurno dve decenije prosto vapi za potpunom rekonstrukcijom, radove odlaže činjenica da je lokalna samouprava vlasnik zemljišta, dok je „Autotransport“ preduzeće u stečaju vlasnik dotrajalih objekata. Dok se taj gordijev čvor ne razmrsi, i oni malobrojni putnici koji autobusom pristignu ili samo prolaze kroz Kraljevo, steći će veoma ružan prvi utisak o gradu na Ibru.

- Ponudili smo određenu cenu za kupovinu tih objekata, ali je ljudi koji rukovode „Autotransportom“ u stečaju nisu prihvatili. Zato smo odlučili da na sudu utvrdimo vrednost tih objekata, a potom će grad Kraljevo kao jedini mogući kupac isplatiti ta sredstva i ući u posed ne samo zemljišta, već i objekata – kaže dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Nakon toga, ističe prvi čovek grada na Ibru, konačno će uslediti samostalna ili partnerska rekonstrukcija Autobuske stanice.

- Odmah po dobijanju presude, započećemo sa procesom rešavanja svih problema koji postoje na Autobuskoj stanici kako bi Kraljevo u najkraćem roku dobilo moderan objekat kojeg se neće stideti – dodao je gradonačelnik Terzić.

U međuvremenu, ovdašnje preduzeće „PUB intrenacional“ odustalo je od ugovra o zakupu dela poslovnog prostora Autobuske stanice sklopljenog u februaru ove godine radi obavljanja javnog prevoza, jer zboh loših uslova na stanici nije moglo da dobije dozvolu za obavljanje staničnih usluga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

KROV NAD GLAVOM ZA OSAM PORODICA: Bačka Palanka među liderima po dodeli bespovratnih sredstava za kuću na selu