LUMPUJU DO ZORE: 100 Nišlija usred epidemije u kafiću

Novosti online

23. 07. 2020. u 22:33 >> 22:30

ЛУМПУЈУ ДО ЗОРЕ: 100 Нишлија усред епидемије у кафићу

Foto: Depositphotos

GRADSKI štab za vanredne situacije Grada Niša zabranio je danas rad kafića "Flo Korner" u Kopitarevoj ulici poznatijoj kao "Kazandžijsko sokače" na sedam dana zbog nepoštovanja mera zaštite stanovništva od zarazne bolesti Covid 19.

Kako se navodi u naredbi, koju je potpisao komandant štaba, gradonačelnik Darko Bulatović komunalna milicija je ustanovila da je sinoć u ovom ugostiteljskom objektu organizovana žurka kojoj je prisustvovalo 100 gostiju.

- Patrola komunalne milicije je 22. jula oko 22.15 sati po prijavi policije izašla na lice mesta i ustanovila da se u kafiću „Flo Korner“ ne poštuje nijedna od naredbi Gradskog štaba za vanredne situacije. U bašti kafića od 30 kvadrata, komunalna milicija je zatekla organizovanu žurku sa oko 100 lica koja nisu držala propisano odstojanje. Za svakim stolom je bilo po sedam, osam osoba, a stolovi su bili toliko zbijeni da je između njih odstojanje bilo svega 30 do 40 centimetara – navodi se u obrazloženju naredbe.

Žalba izjavljena na naredbu Gradskog štaba ne odlaže njeno izvršenje, a vlasnik kafića će morati da zatvori vrata čim mu ona bude uručena.

U niškom Kliničkom centru trenutno je na lečenju 384 pacijenata od kojih je 18 na respiratoru a za poslednja 24 sata je troje preminulo.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Sandra

23.07.2020. 23:29

Da je samo Niš, u mom kraju u centru Bgd. do 4 ujutro lumpuju, ne može da se spava. A na splavu Hot Mess na Ušću pre dva dana oko 19h bila velika grupa mladih, muzika trešti, niko nije imao masku.