EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U JABLANIČKOM OKRUGU: Još 17 pozitivnih testova na koronu

I. M.

22. 07. 2020. u 13:37

NA PODRUČJU Jablaničkog okruga potvrđeno je još 17 slučajeva infekcije virusom korona od 127 uzoraka čiji su rezultati stigli iz laboratorije „Vatreno oko“ i beogradskog Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ЈАБЛАНИЧКОМ ОКРУГУ: Још 17 позитивних тестова на корону

Foto: I. Mitić

U Leskovcu je 13 novoobolelih osoba od 102 analizirana uzorka. Dve pozitivne osobe su iz Vlasotinca, a po jedna sa područja opština Bojnik i Crna Trava. Ovo je i prvi registrovan slučaj zaraze virusom korona u slabo naseljenoj opštini na jugu Srbije.

Prema podacima leskovačkog Zavoda za javno zdravlje(ZZJZ) među inficiranim osobama je petoro zaposlenih i isto toliko osoba bez posla, po tri penzionera i poljoprivrednika i jedan učenik. Očekuju se rezultati analiza za još 285 testiranih osoba čiji su uzorci uzeti prethodnih dana u ZZJZ i u Opštoj bolnici u Leskovcu. 

Od početka epidemije na području Jablaničkog okruga potvrđeno je 1212 slučajeva infekcije virusom korona. U Leskovcu je ukupno zaraženo 949 ljudi, u Vlasotincu 139, a u Lebanu 68. Medveđa ima 31, Bojnik 29, a Crna Trava jedan registrovan slučaj zaraze.

U Kovid bolnici u Leskovcu hospitalizovano je 155 pacijenata od kojih je 67 na terapiji kiseonikom. U utorak je preminula jedna pacijentkinja, stara 77 godina. Ona je u Kovid bolnicu, kako je saopšteno, primljena u veoma teškom stanju i sa većim brojem pratećih bolesti.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!