NAJAVLJENA IZGRADNJE TURISTIČKO-REKREATIVNE ZONE NA 42 HEKTARA: Petrovac će konačno da se spusti do Mlave

D. NOVKOVIĆ

21. 07. 2020. u 07:00

LOKALNA samouprava u Petrovcu na Mlavi, uprkos složenoj epidemiološkoj situaciji, nije obustavila već najavljene investicije, pa je trenutno u toku izrada Plana detaljne regulacije za uređenje turističko-rekreativne zone - reka Mlava, koji obuhvata prostor od 42 hektara.

НАЈАВЉЕНА ИЗГРАДЊЕ ТУРИСТИЧКО-РЕКРЕАТИВНЕ ЗОНЕ НА 42 ХЕКТАРА: Петровац ће коначно да се спусти до Млаве

Foto: Novosti

Uporedo se, međutim, radi i na rešavanju imovinsko-pravnih odnosa, posle čega na red dolaze izrada projektne dokumentacije i neposredna realizacija.

U zoni priobalja predviđenog za rekreaciju, planira se izgradnja novih i uređenje postojećih plaža, te uređenje pešačkih, biciklističkih i trim-staza. Takođe, najavljena je i gradnja poligona za razvoj motoričkih sposobnosti kod dece, ali i takozvanog avantura-parka za sve generacije. Neće, saznajemo, izostati ni amfiteatar u prirodi.

Budući sportsko-rekreacioni centar bi trebalo da doprinese i bržem uređenju prostora između pešačkog i mosta kod pijace, zarad otvaranja grada ka reci. Tu će biti uređena dva manja trga sa mnogo zelenila, odgovarajućim urbanim mobilijarom i pratećim sadržajima, kao i kružna jednosmerna saobraćajnica. Najavljeno je i sređivanje svih pešačkih prilaza iz glavne ulice ka obali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna