KORONA U NIŠU: 170 pozitivnih, preminulo šest pacijenata

Tanjug

19. 07. 2020. u 17:25

КОРОНА У НИШУ: 170 позитивних, преминуло шест пацијената

Foto: J. Ć.

U KOVID objektima Kliničkog Centra Niš hospitalizovano je ukupno 368 pacijenata, a kod 170 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa kovid-19.

Među pozitivnima su i četiri deteta koja su u stabilnom stanju.

Od ukupnog broja hospitalizovanih 16 pacijenata je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, preminulo je 6 pacijenata sa potvrđenim virusom.

U ZC Lekovac u kovid bolnici, trenutno je hospitalizovano 151 pacijenata. Kod 27 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa, prenosi RTS.

U četiri kovid bolnice u ZC Vranje, ukupano je hospitalizovano 186 pacijenata. Kod 92 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa.

U ZC Surdulica, u kovid bolnici trenutno su hospitalizovana 61 pacijenata. Kod 42 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa.

Gradski štab za vanredne situacije u Nišu ocenio da je sveukupna situacija složena, ali da sve medicinske ustanove funkcionišu u punom kapacitetu kako bi zbrinule povećan broj pacijenata.

Situaciju, kako je ocenjeno, osebno usložnjava činjenica da se u Niš vakodnevno dopremaju i pacijenti sa ajtežim oblicima bolesti iz gradova a jugu i istoku Srbije koji gravitiraju Kliničkom centru Niš.

Štab je jednoglasno ocenio i da ne postoje bezbednosni uslovi za održavanje tradicionalnih avgustovskih festivala kao što su Nišvil i Filmski susreti i da se oni moraju odložiti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)