UPOZORENJE: Žurke u ovom mestu u Srbiji velika potencijalna žarišta - tu se okuplja više od 100 mladih

V. I.

16. 07. 2020. u 13:44

U OPŠTOJ bolnici Čačak smešteno je 175 ležećih pacijenata. U bolnici je preminuo je Ivanjičanin D.M. (59).

УПОЗОРЕЊЕ: Журке у овом месту у Србији велика потенцијална жаришта - ту се окупља више од 100 младих

Foto: Ministarstvo odbrane

U protekla 24 časa (presek od četvrtka u podne) primljena su 24 pacijenta, dok je u respiratornom centru smešteno 16 pacijenata, a 13 je priključeno na respiratore.

U ustanove tercijarne zdravstvene zaštite transportovana su dva pacijenta, a za poslednja 24 časa izvršena su 92 pregleda. Iz kovid odeljenja Opšte bolnice otpušteno je 11 pacijenata.

Šef Radnog tima za sprečavanje širenja epidemije na teritoriji Čačka dr Mihailo Luković upozorio je da su žurke koje se održavaju mahom na teritoriji Gornjeg Milanovca velika potencijalna žarišta infekcije koronavirusom. Na tim skupovima, kako je naveo, okuplja se i više od 100 mladih ljudi.

– U okruženju se organizuju neke manifestacije. Milanovac nije proglasio vanrednu situaciju, i u Koštunićima imate neki sabor muzike. Čestitam. Svesrdno čestitam. Ono što smo primetili i što imamo sigurna obveštenja je da neki mladi se i dalje okupljaju i prave žurke. Sada je to fazon, pravimo žurku sa 50 i 100 ljudi, jači smo od sudbine. Nećemo biti jači od sudbine, oni će nam i dalje širiti infekciju – upozorio je dr Luković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a