NOVE MERE: Štab za vanredne situacije u Kikindi doneo niz zabrana

R. Šegrt

14. 07. 2020. u 18:53

RADI sprečavanja širenja zarazne bolesti covid 19 Štab za vanredne situacije u Kikindi doneo je niz ograničenja.

НОВЕ МЕРЕ: Штаб за ванредне ситуације у Кикинди донео низ забрана

Foto: R. Šegrt

Od srede, 15 jula, obustavlja rad otvorenih bazena u gradu i u Banatskom Velikom Selu, zabranjuje se rad teretana i fitnes klubova, kao i održavanje koncerata, proslava, daća i drugih okupljanja i u zatvorenom i na otvorenom prostoru za više od 20 lica. Zabrana se odnosi na ugostiteljske objekte, ali i privatne kuće i stanove. Na osnovu najnovije odluke, sahranama može da prisustvuje najviše 20 ljudi.

- Ugostiteljski objekti sada mogu da rade od šest do 21 sata, s tim da bašte mogu da rade do 23 sata, ali pod uslovom da stolovi budu na rastojanju od 1,5 metara u svim pravcima. Nošenje maski obavetno je u svim zatvorenim prostorima. U frizerskim, kozmetičkim i salonima lepote može da bude samo jedna osoba. Nepoštovanje ovih odredbi sankcionisaće se zabranom rada - saopštio je u utorak popodne Štab za vanredne situacije u Kikindi.

Supermarketima je naloženo da dezinfikuju rukohvate potrošačkih kolica, a bankama da pored bankomata obezbede sredstva za dezinfekciju ruku. JP „Autoprevoz“ dužno je da dezinfikuje vozila, a klima uređaj može da se uključi tek ako je temperatura u autobusima viša od 28 stepeni. JP „Kikinda“ naloženo je da na zelenim pijacama svaka druga tezga mora da bude prazna kako bi se izbegle gužve i okupljanja, a nastaviće se sa dezinfekcijom svih javnih površina. Taksisit i putnici moraju obavezbo da nose zaštitne maske.

Nadzor nad sprovođenjem ovih odluka Štaba, vršiće Sekretarijat za inspekcijske poslove Gradske uprave u Kikindi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLARNI MEDVEDI: Simboli Arktika i naše odgovornosti