KAZNE DVANAEST GODINA ZATVORA: Nepoštovanje mera zaštite u borbi protiv kovida 19

Dragana ZEČEVIĆ

14. 07. 2020. u 17:51

KOSOVSKA policija počela je od danas sa izricanjem novčanih kazni građanima koji ne poštuju mere usvojene od strane kosovske Vlade a u cilju sprečavanja borbe protiv korona virusa.

КАЗНЕ ДВАНАЕСТ ГОДИНА ЗАТВОРА: Непоштовање мера заштите у борби против ковида 19

Arhiva BŽNovosti

Naime,kako su preneli prištinski mediji na albanskom jeziku,prema Zakonu o sprečavanju zaraznih bolesti, za teže prekršaje predviđene su kazne od dve do 12 godina zatvora,dok su za lakše prekršaje predviđene novčane kazne.

U cilju sprečavanja širenja korona virusa , kosovska Vlada od početka ove nedelje donela je odluku o obaveznom nošenju zaštitnih maski i držanja distance od dva metra dok je u opštinama:

Priština, Prizren, Uroševac, Vučitrn, Južna Mitrovica, Severna Mitrovica, Gnjilane, Kosovo Polje, Štrpce, Leposavić, Zubin Potok i Zvečan od 21 do 5 sati zabranjeno bilo kakvo kretanje, osim u hitnim zdravstvenim slučajevima. Za građane starije od 65 godina i građane sa hroničnim bolestima uvedena je zabrana kretanja i oni se mogu kretati u ranim jutarnjim časovima od 5 do 10 sati i uveče od 18 do 20 časova.

Istovremeno, zabranjen je rad vrtića,kao i kulturnih i sportskih ustanova u zatvorenom prostoru, zabranjeno je održavanje verskih ceremonija, kao i okupljanje više od pet građana na javnim mestima..Takođe,svi tržni centri dužni su da se pridržavaju radnog vremena od 5 do 21 čas a opštinski, finansijski, elektronski i poštanski sektor pružaju usluge sa minimalnim radnim vremenom ismanjenim brojem angažovanih radnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!