CIGLE NA DAR ZA SIGURAN DOM

Lj. P.

14. 07. 2020. u 13:50

Nepovratno po 200.000 dinara za građevinski materijal

ЦИГЛЕ НА ДАР ЗА СИГУРАН ДОМ

Foto D.Dozet

IZBEGLIČKE porodice koje su do krova nad glavom došle zahvaljujući programu Republike i Pokrajine, odnosno kupovinom seoskih kuća sa okućnicom, ponovo mogu da računaju na još jednu pomoć. Grad Novi Sad je raspisao javni poziv za dodelu nepovratne pomoći u vidu građevinskog materijala. Rok za prijavljivanje je do 24. jula.

Reč je, kako se navodi u javnom pozivu, o paketima građevinskog materijala u vrednosti od po 200.000 dinara, a mogu da konkurišu porodice koje nisu koristile dodatnu pomoć u vidu građevinskog materijala za popravku ili adaptaciju seoske kuće.

- Pomoć se odobrava za kupovinu paketa građevinskog materijala neophodnog za poboljšanje uslova stanovanja - navodi se u javnom pozivu. - Pomoć se dodeljuje za popravku ili adaptaciju tri seoske kuće sa okućnicom.

Pomoć može biti dodeljena izbeglicama koje imaju prebivalište na teritoriji Novog Sada, a uslov za učestvovanje u ovom javnom pozivu su da imaju izbeglički status i podnet zahtev za prijem u državljanstvo Srbije ili su ga već dobili, da imaju prijavljeno prebivalište na adresi za koju traže pomoć, kao i da nemaju prihoda kojima bi mogli da poboljšaju uslove stanovanja, ali i da nisu korisnici drugog programa stambenog zbrinjavanja.

Red prvenstva za dodelu pomoći utvrđuje se na osnovu broja bodova, a ukoliko dva ili više podnosilaca imaju isti broj bodova, prednost će se dati podnosiocu zahteva koji ima veći broj maloletne dece, ili više članova porodičnog domaćinstva. Prednost će imati takođe ukoliko podnosilac zahteva ima trudnu ženu, kao i manje prihode po članu domaćinstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna