STARIJIMA OD 65 PONOVO OGRANIČENO KRETANJE: Nove mere na Kosovu i Metohiji

D. Z.

13. 07. 2020. u 16:50

ZBOG porasta broja obolelih od korona virusa, tzv. kosovska Vlada uvela je nove mere kojima se podrazumeva ograničeno kretanje starijih od 65 godina kao i obustavljanje rada vrtića.

СТАРИЈИМА ОД 65 ПОНОВО ОГРАНИЧЕНО КРЕТАЊЕ: Нове мере на Косову и Метохији

Foto: Arhiva VN

Takođe, usvojena je odluka kojom  je  nošenje maski obaveza svih stanovnika tzv. Kosova prilikom svake aktivnosti van kuća ili stanova, kao i održavanje fizičke udaljenosti od dva metra u zajedničkim javnim ili službenim prostorijama.

- Prema novoj odluci vlade tzv. Kosova penzioneri , odnosno građani stariji od 65 godina i oni sa hroničnim bolestima (dijabetes, hipertenzija i srčane bolesti, hronična bolest pluća, pacijenti sa bubrežnom bolešću, pacijenti sa slabim imunitetom, onkološki i dr pacijenti... mogu izaći samo u ranim jutarnjim časovima od 05:00 do 10:00 sati i u večernjim satima od 18:00 do 21:00 časova- navodi se u odluci vlade dostavljene medijima i dodaje da su pored  rada vrtića zabranjene i sportske i kulturne aktivnosti u zatvorenom prostoru.

Istovremeno, svi tržni centri na teritoriji mogu da rade od 05:00 ujutro do 21:00 sati ali uz striktno pridržavanje mera propisanih u Priručniku za zaštitu od kovida-19, pre svega nošenjem zaštitne maske i stvaranjem uslova za fizičku distancu potrošača.

Istovremeno, zabranjuje se obavljenje verskih ceremonija i okupljanje više do pet ljudi na javnim trgovima, u parkovima i drugim javnim površinama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna