EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA STABILNA: Za nedelju dana 17 Subotičana obolelo od korone

J. P.

13. 07. 2020. u 17:06

PREMA izveštaju Zavoda za javno zdravlje Subotica, od početka epidemije, sa jučerašnjim danom, zabeleženo ukupno 115 osoba zaraženih virusom korona sa teritorije grada, što je za 17 više nego pre nedelju dana.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА СТАБИЛНА: За недељу дана 17 Суботичана оболело од короне

Foto: Novosti arhiva

Prema izveštaju subotičke Opšte bolnice objavljenom u ponedeljak, za 24 sata u respiratornoj ambulanti Opšte bolnice pregledano je ukupno 20 pacijenata sa simptomima koji odgovaraju kliničkoj slici KOVID 19.

Od pregledanih, osam pacijenta je zadržano na bolničkom lečenju. Trenutno se na bolničkom lečenju na Odeljenju za infektivne bolesti nalazi ukupno 31 pacijent, i kod njih 19 je potvrđen pozitivan PSR test, a u ponedeljakje poslat 21 uzorak na PSR testiranje.

Svi hospitalizovani pacijenti u Opštoj bolnici su, za sada, stabilnog kliničkog stanja.

Iako je epidemiološka situacija pod kontrolom, Gradski štab za vanredne situacije  zabranio je okupljanje u zatvorenom prostoru više od pet lica ukoliko nije moguće obezbediti fizičku distancu od minimum 1,5 metara uz odgovarajuće mere lične zaštite.

Takođe, naređeno je privrednim subjetima koji obavljaju ugostiteljsku delatnost da težište delatnosti preusmere na otvoreni prostor, odnosno baštu uz primenu odgovarajućih mera zaštite.

- Naredba se odnosi i na  otvoreni i zatvoreni gradski bazen, gde je organizovan rad u smenama ne dužim od tri sata uz ograničenje broja posetilaca i primenu odgovarajućih mera zaštite u cilju bezbednosti korisnika bazena – kažu u Gradskom štabu za vanredne situacije.

- Korišćenje zaštitnih maski, kao i održavanje fizičke distance od minimum 1,5 m obavezno je u parkovima, dečjim igralištima, skejt parkovima, teretanama na otvorenom, kao i tartan stazama. Ulaz u vozila  javnog prevoza osobama koje ne koriste zaštitne maske neće biti dozvoljen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a