Virus korona u Loznici: Registrovano još 17 slučajeva

Novosti Online / V.Mitrić

30. 06. 2020. u 21:57

Lekari u Trijažnom centru Doma zdravlja „Dr Milenko Marin“ imaju pune ruke posla i dnevno pregledaju najmanje pedesetak pacijenata, radeći radnim danima od 7 do 20 časova, a subotom dva sata kraće, kaže nam dr Branka Krasavac, direktorka te ustanove.

Вирус корона у Лозници: Регистровано још 17 случајева

Foto: V. Mitrić

Pregledi su, po rečima naše sagovornice, detljani što je i prirodno, „jer lekari na osnovu pregleda i raznih dijagnostika utvrđuju da li je pacijent sa simptomima korona virusa ili ne“.Ukoliko se ustanovi da simptomi ukazuju na virus, onda sledi upućivanje na lečenje i testiranje na koronu.

Pacijenti u ovu ustanovu, kod izabranih lekara, koji nemaju znake prehlade, odlaze uobičajeno.Međutim, dr Branka Krasavac, kako kaže, „poručuje, moli, sugeriše i poziva ljude da kod lekara ne idu, ako, zaista, nije neophodno, kako ne bi došli u situaciju da „zakače“ opaki virus“.

- Upravo sam stomatolozima naložila da rade samo akutne stvari, što je samo još jedna od preventivnih mera -kaže dr Branka Krasavac.

- Svako valjano i blagovremeno upozorenje je, bez sumnje, preventima i briga o pacijentima.Sve što je hitno, tu smo neprestano na raspolaganju.

U lozničkoj bolnici, odavno su zabranjene posete, zbrinjavaju se samo hitni slučajevi, a ne zakazuju se pregledi, osim, takođe, onih koji su nužni.

U poslednjih nekoliko dana broj zaraženih koronom u lozničkom kraju povećan je za 17. Nema informacija o zaraženim zdravstvenim radnicima, o čemu „bruji“, svakodnevno „dobro obaveštena“ čaršija…

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)