POVODOM DANA GRADA: Izglasani dobitnici javnih priznanja u Vršcu

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

24. 05. 2024. u 15:25

U SUSRET svečanosti povodom Dana i slave Grada Vršca, koji se obeležava 29. maja, na dan Svetog velikomučenika Teodora Vršačkog, odbornici Skupštine grada jednoglasno su doneli odluku ko će biti ovogodišnji dobitnici javnih priznanja.

ПОВОДОМ ДАНА ГРАДА: Изгласани добитници јавних признања у Вршцу

Foto: J. J. B.

Reč je o trojici muškaraca i dve žene, koji su svojim radom i zalaganjem zavredeli da im se oda ovakva počast.

Ovogodišnji počasni građanin Vršca je beogradski preduzetnik Rade Rakočević, čija je porodica već šest godina ponosni donator najveće nagrade za poeziju u Srbiji „Vasko Popa“, koja se dodeljuje u Vršcu.

Nagrada za životno delo biće uručena penzionisanoj profesorki muzičke kulture Anđelki Sučević, inače osnivaču Gradskog hora „As“, koja i u devetoj deceniji života predano vodi tu skupinu svih generacija i nacija.

Ove godine će biti dodeljene tri Povelje Grada Vršca.

Jedna će otići u ruke vršačkog preduzetnika Nenada Batala, čija se porodična kompanija nalazi među vodećim proizvođačima papirne amabalaže u Evropi, a koji svoju društvenu odgovornost pokazuje kroz razne donacije u oblasti zdravstva, obrazovanja, sporta i humanitarnih organizacija.

Druga će pripasti neurologu dr Veselinu Saviću iz vršačke Specijalne bolnice, koji se smatra pionirom u oblasti doplera krvnih sudova, neurosonografije i neuroangiologije u Vršcu.

Treću povelju će dobiti pomoćnica ministra prosvete za dualno obrazovanje Gabrijela Grujić, koja je zaslužna za transformaciju Vazduhoplovne akademije u Vršcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)