POSLEDICE NEVREMENA U KIKINDI: Voda prodrla u biblioteku, rad sa čitaocima obustavljen, književne večeri u drugom prostoru (FOTO)

Рада Шегрт
Rada Šegrt

25. 05. 2024. u 13:15

ZBOG prokišnjavanja dela zgrade usled velike količine kiše, koja je pala u noći između srede i četvrtka, Narodna biblioteka „Jovan Popović“ u Kikindi neće raditi do daljeg.

ПОСЛЕДИЦЕ НЕВРЕМЕНА У КИКИНДИ: Вода продрла у библиотеку, рад са читаоцима обустављен, књижевне вечери у другом простору (ФОТО)

Foto: R. Šegrt

Rad sa čitaocima na odeljenjima je obustavljen, jer je, radi bezbednosti, isključena struja, pa ne radi ni računarska mreža, a voda je nakvasila deo tavanice koja se u nekim kancelarijama delimično i obrušila.

Književno veče koje je ranije bilo zakazano i trebalo je da se održi u četvrtak uveče, biće upriličeno u Kulturnom centru.

- Zgradu će obići građevinski inspektor kako bi utvrdio da li je radni prostro bezbedan po zaposlene. Od toga će zavisiti naš dlaji rad – kaže Brane Marijanović, direktor biblioteke i dodaje:

- Zbog obilne kiše koja je padala nekoliko sati, oluci na uličnom delu zgrade nisu mogli da prihvate veliku količina vode, koja je našla „drugi put“ i natopila plafon. Radnik obezbeđenja je tokom noći primetio da je voda nakvasila plafon u kancelarijama i pozvao me sat iza ponoći. Za petnaestak minuta sam došao u zgradu i iznenadio se količinom vode koja se slivala niz luster u jednoj kancelariji. Ubrzo je otpao deo plafona, pod je bio poplavljen, pa smo nas dvojica spasavali knjige i računare – opisuje Marijanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)