STIŽE VODA DO BRESNICE: U Čačsnskom selu grade vodovodnu mrežu

V. ILIĆ

25. 05. 2024. u 08:25

U ČAČANSKOM selu Bresnica u toku je izgradnja distributivne vodovodne mreže u dužini od oko 25 kilometara, čijim će se završetkom rešiti decenijski problem nedostatka vode u ovom mestu. Vrednost projekta je 70 miliona dinara, a sredstva je obezbedilo Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

СТИЖЕ ВОДА ДО БРЕСНИЦЕ: У Чачснском селу граде водоводну мрежу

Foto Privatna arhiva

Naselja na levoj obali Zapadne Morave, nizvodno od Čačka, da podsetimo, snabdevaju se vodom sa vodosistema Guševac u Mrčajevcima.

-U Bresnici  je samo centar sela priključen na ovaj cevovod, međutim ostali delovi mesne zajednice nemaju adekvatno rešeno snabdevanje vodom. Koristili su i bunare, ali su oni počeli da presušuju. Distributivna vodovodna mreža koju sada radimo obuhvatiće oko 250 domaćinstava, što će rešiti vodosnabdevanje jednog dela Bečnja i Bresnice. Naredni korak, podrazumeva izgradnju tri rezervoara sa crpnim stanicama u Bečnju, kao i cevovode kojima će biti pokriven Bečanj i više zone Bresnice. Najbitnije je da se problem vodosnabdevanja u Bresnici reši, što smo započeli i na kraju radova i stanovnici ovog najvećeg sela na teritoriji našeg grada, napokon će dobiti vodu, koju se čekali decenijama. Uvek ćemo se truditi, i u najtežim situacijama,  da iznađemo moguća rešenja kako bi svi stanovnici Čačka, bez obzira gde žive, imali kvalitetne uslove za život – rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)