VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA SVE VOZAČE: Počinje pojačana kontrola saobraćaja, evo koliko će trajati i na šta treba da obratite posebnu pažnju

Novosti online

15. 04. 2024. u 10:59

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ВОЗАЧЕ: Почиње појачана контрола саобраћаја, ево колико ће трајати и на шта треба да обратите посебну пажњу

Foto: Printskrin Instagram/mupsrbije

Saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja - ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije, tzv. presretačima, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila, saopšteno je iz tog ministarstva, prenosi RTV.

- Napominjemo da će se u sklopu ove akcije, koja se realizuje u saradnji sa organizacijom ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), u sredu, 1. maja, od 00 do 24 časa realizovati akcija "Spid Maraton", tokom koje će na najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno u trajanju od 24 časa - kaže se u saopštenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane da daju doprinos efikasnijem sprovođenju akcije i podizanju bezbednosti saobraćaja tako što će predložiti deonice puteva na kojima će pripadnici saobraćajne policije kontrolisati brzinu.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?