PRIKUPLJENE 33 JEDINICE KRVI: Akcija Crvenog krsta u Jagodini

Z. GLIGORIJEVIĆ

11. 04. 2024. u 14:23

U današnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi, organizovanoj u Crvenom krstu u Jagodini, prikupljene su 33 jedinice krvi, a troje humanista prvi put je dalo krv.

ПРИКУПЉЕНЕ 33 ЈЕДИНИЦЕ КРВИ: Акција Црвеног крста у Јагодини

Foto:Z.Gligorijević

Akciju su organizovale podružnice Crvenog krsta iz sela Kolara, Glavinaca i Majura u saradnji sa JP „Standard“ iz Jagodine.

-Odziv je bio solidan, a saradnja sa Crvenim krstom grada Jagodine je odlična. Ja sam krv dao 93 puta – rekao je Radoslav Slavković Baja, predsednik Komisije za dobrovoljno davalaštvo krvi u Kolaru.

Dušan Milojević ispred podružnice JP „Standard“ izrazio je zadovoljstvo što se akcijama dobrovoljnog davalaštva sve više odazivaju mladi, jer će imati ko da ih zameni.

-Ovo je 31. put kako zvanično dajem krv, a nekoliko puta sam dao i nezvanično. Ugledao sam se na pokojnog oca koji je krv dao preko 100 puta. Smatram da je to gest kojim možemo pomoći nekome da preživi pogotovo u ovim teškim vremenima kada je krv u nestašici. Smatram da bi svi koji su zdravi trebalo da dođu da podrže jednu ovakvu akciju - rekao je Bojan Trajković iz Jagodine.

Ivan Slavković iz Kolara ponosan je što je danas dragocenu tečnost dao po pedeseti put, a Aleksandar Canić iz Jagodine, koji je krv dao po 39. put, smatra da je doniranje krvi dosta zdravo za organizam, ali da ništa ne može da se uporedi sa osećajem da davaoci spasavaju živote.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)