LETO NA RZAVU: Za uređenje Uskog vira 15 miliona

N. J.

10. 04. 2024. u 09:34

Opština Arilje je od Ministarstva turizma dobila 15 miliona dinara za uređenje i opremanje Uskog vira, jedinog ostrva na Velikom Rzavu, reč je o omiljenom izletištu koje je povremeno i pozornica za kulturne manifestacije.

ЛЕТО НА РЗАВУ: За уређење Уског вира 15 милиона

TIC Arilje

- Ministarstvo je izdvojilo novac, opština će za ovu namenu obezbediti dodatnih milion dinara, kako bismo dobili reprezentativno izletište – rekao je Predrag Maslar, predsednik Opštine Arilje.

Udaljen svege kilometar od centra varoši, Uski vir je kupalište, izletište i pozornica za deo programa muzičke manifestacije „Arlem“.

Sada će ovaj biser Rzava dobiti natkriveni prostor, mobilijar za decu, stolove i stolice…

- Biće uređeno i korito reke oko ostrva, Rzav je naše more na koje dolaze Ariljci i gosti da bi našli svoj mir tokom letnjih meseci – dodao je Maslar.

Uz voćarstvo po kome je Arilje poznato kao svetska prestonica maline, uz zanatstvo, proizvodnju tekstila i ugostiteljstvo, turizam je najveći ali i nedovoljno razvijen potencijal varoši. Okruženo Divčibarama na severu, Golijom na jugu, Zlatarom na jugozapadu, Zlatiborom na zapadu i Tarom na severozapadu, Arilje traži svoje mesto na turističkoj mapi. Za napredak u ovoj oblasti potrebno je ulaganje, a podrška ministarstva biće dragocena.

U Arilju nedaleko od centra grada, na jednoj od najčistijih reka u Evropi - Velikom Rzavu, posetioci na raspolaganju imaju osam uređenih plaža, to su Bosa noga, Urjak, Sonjine čari, Uski vir, Vukotići, Žuta stena, Viseći most i Šljunkara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave