NE TURIRAJ, MATURIRAJ! Edukativna tribina za mlade „Na maturu bez automobila“ u Kraljevu (FOTO)

G. ĆIROVIĆ

03. 04. 2024. u 11:14

„Ti biraš kako ideš na maturu“, „Ne turiraj, maturiraj!“ kao i „Um na drum“ jasne su poruke upućene kraljevačkim maturantima sa edukativne tribine o bezbednom učešću u saobraćaju.

НЕ ТУРИРАЈ, МАТУРИРАЈ! Едукативна трибина за младе „На матуру без аутомобила“ у Краљеву (ФОТО)

GU u Kraljevu

U organizaciji repibličke Agencije za bezbednost saobraćaja i kraljevačkog Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima, u sklopu nacionalne kampanje „Na maturu bez automobila“ ova tribina izazvala je veliko intersovanje među maurantima iz grada na Ibru.

- Ovo je ujedno i apel našim maturantima da na maturu dođu drugim prevoznim sredstvom. Cilj je da se dopre do njih, da shvate da je jedan život, da treba da ga prožive kako dolikuje čoveku, da budu veseli, nasmejani, radosni i da im taj najlepši dan prođe u veselju, ne u tugovanju - rekao je Nenad Marković iz kraljevačkog Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja.

GU u Kraljevu

 

Svoju priču sa maturantima, ovom prilikom,  podelio je saradnik Agencije za bezbednost saobraćaja Milan Srdić koji je doživeo saobraćajnu nesreću na završetku treće godine srednje škole zadobivši sa 18 godina trajni invaliditet.

- Iz bolnice sam izašao pet dana pre maturske večeri i, umesto da biram odelo i cipele, birao sam invalidska kolica kako bih uspeo da dođem na proslavu mature – rekao je Srdić. - Moja poruka mladima je da se uvek bezbedno ponašaju u saobraćaju da ne bi prošli kao ja jer sam invaliditet stekao zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa i nebezbednim ponašanjem u saobraćaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)