BICIKLISTI UZ BEGEJ DO TEMIŠVARA: Otvara se međunarodni granični prelaz za bicikliste između Zrenjanina i Temišvara

B. G.

28. 03. 2024. u 10:30

POSLEDNjEG martovskog vikenda prvi put ove godine otvara se međunarodni granični prelaz za bicikliste između Zrenjanina i Temišvara uz reku Begej.

БИЦИКЛИСТИ УЗ БЕГЕЈ ДО ТЕМИШВАРА: Отвара се међународни гранични прелаз за бициклисте између Зрењанина и Темишвара

Internacionalna biciklistička staza Zrenjanin - Timisoara

Otvaranje graničnog prelaza na biciklističkoj stazi od Zrenjanina do Temišvara u susednoj Rumuniji, prvi put ove godine planirano je za poslednji vikend marta meseca, u subotu 30. i nedelju 31. marta.

Očekuje se da granični prelaz Srpski Itebej – Otelek, obzirom da je najavljeno lepo vreme, kao i prethodnih godina, bude meka i nezaobilazno odredište brojnih biciklista, koji žele da pređu granicu Srbije i Rumunije na jedinstven način.

Nakon martovskog otvaranja prelaza namenjenog samo biciklistima, svi oni koji žele da uživaju u predivnoj prirodi uz reku Begej, kroz Banat od Zrenjanina do Temišvara, imaće priliku i poslednjeg aprilskog vikenda, zatim 25. i 26. maja, 3. i 4. i 29. i 30. juna; 27. i 28. jula; 24. i 25. avgusta; 21. i 22. i 28. i 29. septembra; i 26. i 27. oktobra.

-  Otvaranje ovog graničnog prelaza, uz biciklističku stazu koja prati Begej između Temišvara i Zrenjanina, pokazalo se kao izuzetno uspešno, a prošle godine, hiljade biciklista prošlo je kroz ovaj prelaz, istražujući lepote Zrenjanina i Temišvara, kao i okolnih mesta - napominje Dragan Jovin, biciklista iz Zrenjanina i član Internacionalne biciklističke staze Zrenjanin - Temišvar, uz podsećanje da je kroz IPA projekt Bega, podržan od  Rumunije, Srbije i Evropske unije,  obezbeđeno 13,8 miliona evra za povezivanje Zrenjanina i Temišvara biciklističkom stazom.

75 KILOMETARA STAZE

Internacionalna i po mnogo čemu jedinstvena biciklistička staza, duga je 75 kilometara, od čega je 38 kilometara u Srbiji, a ovaj projekat nije samo povezao gradove već i doprineo promociji zdravog načina života i ekoturizma u regionu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)