PRLJAVO ILI ČISTO, NIJE ISTO: I ove godine Eko kviz u Zrenjaninu

B. G.

19. 03. 2024. u 14:00

PETI eko-kviz "Prljavo ili čisto, nije isto", za učenike viših razreda osnovnih škola počeo je danas u Kristalnoj dvorani, uz učešće 21 osnovne škole sa teritorije grada Zrenjanina.

ПРЉАВО ИЛИ ЧИСТО, НИЈЕ ИСТО: И ове године Еко квиз у Зрењанину

Foto: Grad Zrenjanin

Kviz je po tradiciji, otvorio gradonačelnik Simo Salapura, a prvog dana takmičili su se učenici osnovnih škola  Servo Mihalj iz Mužlje,Petar Petrović Njegoš iz Zrenjanina i 1. oktobar iz Botoša.

- Pokušavamo da utičemo na svest najmlađih da je ekologija bitna, kako bi naš grad bio zdravija sredina za život - istakao je gradonačelnik Salapura, uz podsećanje da je formiran Zeleni saveta i agenda koja se primenjuje uz principe koji su bitni za održivost u gradu, počev od prečistača za pijaću vodu, prečistača otpadnih voda koji bi konačno trebalo da počne da se gradi u aprilu, zatim izgradnje kanalizacije u naseljenim mestima, ozelenjavanja, merenja kvaliteta vazduha i donošenje strateških dokumenata kao što je plan kvaliteta vazduha, plan upravljanja otpadom.

Edukativni i zabavni kviz u Zrenjaninu, organizovan je u cilju podizanja nivoa svesti osnovaca na teritoriji grada Zrenjanina i svih naseljenih mesta, usvajanja principa ekološkog bontona i  lepih i korisnih navika. 

Sve škole učesnice, proći će kroz trodnevne kvalifikacije, a polufinale kviza je u ponedeljak 25. marta i škola koja pobedi u finalu, predstavljaće Zrenjanin na republičkom takmičenju, koje će biti održano tokom aprila u Vršcu.

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?