KRAJ MORAVE KOMPLETIRANA DIJAGNOSTIKA: Opšta bolnica u Čačku uveliko koristi magnetnu rezonancu koju je obezbedila država

V. ILIĆ

12. 03. 2024. u 12:53

DRŽAVA je pacijentima čačanske bolnice, kojima je neophodna i ova vrsta dijagnostike, omogućila preglede i na magnetnoj rezonanci, a gradonačelnik Milun Todorović - uz podsećanje da je najsavremeniji uređaj renomiranog proizvođača iz SAD Vlada Srbije platila 175 miliona dinara - kaže i da će lokalna samouprava za Službu radiologije izdvojiti pet miliona.

КРАЈ МОРАВЕ КОМПЛЕТИРАНА ДИЈАГНОСТИКА: Општа болница у Чачку увелико користи магнетну резонанцу коју је обезбедила држава

Foto Gu Čačak

- Dr Ivan Gajović, specijalista radiologije iz Kraljeva, napustio je privatnu praksu u kojoj je radi dugi niz godina, te došao u našu bolnicu u kojoj, sa sjajnom ekipom tehničara, obavlja između šest i sedam procedura dnevno. Na ovom odeljenju, inače, postoje i tri skenera, uz najnovije modele ultrazvučnih aparata, pa su lekari zadovoljni opremom. Ipak, sa direktorom Opšte bolnice, dr Dejanom Dabićem, dogovorili smo da iz gradskog budžeta izdvojimo dodatna sredstva, da bi baš sve bilo kompletirano i potpuno

A, pomenuti dr Gajović, uz napomenu da magnetna rezonanca nije svemoguća, ali je veoma značajna, kaže da je započet dobar program, pa već rade u punom kapacitetu i pacijenti su obavešteni o načinu zakazivanja.

Projekat

ZAVRŠAVAMO i projekat izgradnje, odnosno rekonstrukcije Opšte bolnice. Dosad nas je samo ozakonjenje bezmalo 33.000 kvadrata koštalo oko 150 miliona dinara, a do kraja godine trebalo bi da započnemo izgradnju hirurške bolnice. Ova, koju sada zovemo nova, postaće internistička, s tim što će obe zgrade biti povezane takozvanom toplom vezom - najavio je gradonačelnik Milun Todorović.

- Aparat "pokriva" pacijente iz svih domova zdravlja na teritoriji Moravičkog okruga, a nadamo se da ćemo biti dostupni i pacijentima iz drugih okruga, u skladu sa slobodnim terminima. U što kraćem vremenskom periodu trudićemo se da još lekara obučimo za rad na magnetnoj rezonanci, kako bi najsavremeniju opremu iskoristili na najbolji mogući način - objašnjava dr Gajović, ponosan što, bar zasad, nema liste čekanja.

Čačani, međutim, imaju još razloga za zadovoljstvo, jer su - kako ističe direktor ustanove dr Dabić - jedna od bolnica koja je najbrže opremila prostor za magnetnu rezonacu i počela da obavlja preglede.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti