(NE) STREPE OD ZARAZE: Problem nesavesnog odlaganja životinjskog otpada na teritoriji Iriga

S. KOSTIĆ

06. 03. 2024. u 09:15

MESTO podno Fruške gore, koje šansu za razvoj vidi kroz vinograde, vinarije i turizam, još nije uspelo da reši problem odlaganja animalnog otpada, pa pojedini žitelji uginule životinje i dalje ostavljaju - pored puta.

(НЕ) СТРЕПЕ ОД ЗАРАЗЕ: Проблем несавесног одлагања животињског отпада на територији Ирига

foto S.Kostić

Zato na izlasku iz Iriga, samo nekoliko metara od puta koji vodi ka nekolicini ovdašnjih manastira - uz nesnosan smrad - nisu retkost ni psi ludalice koji razvlače lešine, a iz JP "Komunalac" poručuju da je upravo zato i zatvorena ovdašnja "stočna jama". Komunalni inspektor u Irigu, Živan Kasapski, kaže da nema prijava za nesavesno odlaganje životinja, pa i ne zna šta se sve može zateći na samo pola kilometara od prvih kuća i nekoliko metara od bašti, odnosno njiva, koje su često prekrivene raznim smećem.

- Kraj glavne deponije napravili smo novu "stočnu jamu", duboku šest metara, u koju se odlažu leševi životinja, a zatim se posipa krečom - ističe Branko Martić, poslovođa u JP "Komunalac", navodeći da opštinske inspekcije još nisu tražile da reaguju.

 

Očigledno, ovaj problem nikome nije prioritet, iako je Irig i stočarsko mesto, u kojem domaćini imaju mnogo grla, pa nesavesno odlaganje uginulih primeraka može da dovede i do zaraze...

U pojedinim sremskim opštinama, u kojima je zabeležen porast stočnog fonda, lokalna rukovodstva pojačala su kontrole, a u Irigu bi, možde, jedno od rešenja bilo i postavljanje video-nadzora na kritičnoj lokaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)