NATURŠČICI NA SCENI: Završen prvi „Festival amaterskih glumačkih ostvarenja“ (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

04. 03. 2024. u 15:14

Na petodnevnom festivalu takmičila su se pozorišta iz Trstenika, Malog Crnića, Smedereva i Velikog Gradišta, dok je u čast nagrađenih predstavu „Bajka o pozorištu“ odigralo je pozorište „Raša Plaović“ iz Uba.

НАТУРШЧИЦИ НА СЦЕНИ: Завршен први „Фестивал аматерских глумачких остварења“ (ФОТО)

Foto:SO Despotovac

Nagradu za najbolju žensku ulogu osvojila je Marina Milićević za ulogu Anđe Kapetanice u predstavi „Sumnjivo lice“ amaterskog pozorišta „Žanka Stokić“ Kulturnog centra “Vlastimir Pavlović-Carevac” iz Velikog Gradišta.

Nagrada za najbolju mušku ulogu i priznanje „Goran Radivojević Pesnik“ pripala je Dušanu Joviću, za ulogu Obrada Srećkovića, u predstavi „Srpska drama“ Trsteničkog pozorišta i Dramskog ateljea „Vuk Karadžić“ iz Grabovca.

Nagrada za najbolju epizodnu žensku ulogu pripala je Tamari Jovanović za ulogu Kate u predstavi „Iza Božijih leđa“ Opštinskog amaterskog pozorišta „Branislav Nušić“ iz Malog Crnića.

Nagradu za najbolju epizodnu mušku ulogu dobio je Igor Mišurović za ulogu Žike u predstavi „Sumnjivo lice“ Amaterskog pozorišta „Žanka Stokić“ Kulturnig centra “Vlastimir Pavlović-Carevac” iz Velikog Gradišta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)