VASINA TORTA POSTALA BREND: Paraćin predstavljen na Međunarodnom sajmu turizma (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

25. 02. 2024. u 15:33

GRZA, Sisevac i kanjon Crnice u ataru Zabrege delovi su paraćinske opštine koji su svojim potencijalima najviše privukli pažnju na štandu Turističke organizacije Paraćina (TOP) na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji je danas priveden kraju.

ВАСИНА ТОРТА ПОСТАЛА  БРЕНД: Параћин представљен на Међународном сајму туризма (ФОТО)

Foto: Fejsbuk/TO Paraćina

Štand na kome su promovisani turistički potencijali grada na Crnici i okolnih sela imao je izuzetno bogatu posećenost tokom prethodna tri dana.

- Osim opšte turističke ponude našeg kraja, posebno je bilo atraktivno predstavljanje udruženja „Beli orlovi“, koji su bili učesnici zabreškog Viteškog festivala. Sa nama, su, takođe,  bile i devojke u narodnim nošnjama iz Kulturno-umetničkog društva „Spasovdanski vez“ iz Drenovca, a naš štand je posetio i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković – ističe Vladan Vučković, direktor paraćinske Turističke organizacije.

Foto: Fejsbuk/TO Paraćina

Predstavljanje gastronomske ponude paraćinske opštine na svim sajmovima privlači veliku pažnju, a tako je bilo i ovog puta. Uz dobra vina domaćih proizvođača, čuvena Vasina torta, koja je još prethodnih godina proglašena za brend Paraćina na gastronomskom planu, zasladila je nepca brojnih posetilaca.

I, po ka zna koji put, ispričana je priča o tome kako je u Paraćinu navodno 1908. godine nastala ova torta – u znak zahvalnosti tašte jednom izuzetno pažljivom zetu, Vasi Čokrljanu, koji je svoju suprugu, a taštinu ćerku Jelenu – odveo čak u Beč da se porodi jer je trudnoća bila rizična.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!